Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DAKHABRAKHA Ένα ξέφρενο μουσικό «πάρε - δώσε» από την Ουκρανία

  


DAKHABRAKHA

Ένα ξέφρενο μουσικό «πάρε - δώσε» από την Ουκρανία

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, Ωδείο Αθηνών

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Οι Ουκρανοί DakhaBrakha, το περίφημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music από το Κίεβο, επιστρέφουν στη σκηνή με μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε μια καίρια όχι μόνο για την πατρίδα τους Ουκρανία αλλά και για όλο τον κόσμο στιγμή! Γνωστό για τα εξαιρετικά σόου του, το κουαρτέτο θα επισκεφθεί πολλές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα σε δυο σταθμούς: στην Αθήνα θα βρεθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη στις 8 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater.

 
Ετοιμαστείτε για μια ηχητική γιορτή

Κάθε συναυλία των DakhaBrakha είναι μια εμπνευσμένη παράσταση που μένει στη μνήμη του κοινού για πολύ καιρό. Μπορεί να είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την πρώτη εντύπωση από τους DakhaBrakha, όταν πρωτοεμφανίζονται στη σκηνή με αυτά τα ψηλά γούνινα αυτοσχέδια καπέλα τους, αλλά από τη στιγμή που αρχίζει η παράσταση, είναι δύσκολο να μην παρασυρθεί από τη μουσική και σκηνική τους μαγεία.

Με μια απίστευτα δυνατή σκηνική παρουσία, μεταδίδουν το «ηλεκτρικό» τους ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει μία συγκλονιστική ευρύτητα φωνητικών συνδυασμένα με μυριάδες όργανα με το ακορντεόν, τη γκρανκάσα, τη φυσαρμόνικα και το τσέλο σε πρωτεύοντα ρόλο. Το κουαρτέτο ανακατεύει τα πάντα σε χαλαρά μουσικά κοκτέιλ με το μοναδικό δικό τους τρόπο: τα ουκρανικά λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια μπλέκονται με στοιχεία καμπαρέ, τζαζ, ροκ, πάνκ και χιπ-χοπ, αρμονίες από τη βαλκανική μουσική και συνοδεύονται από παραδοσιακά όργανα από τη Ρωσία, την Αυστραλία, την Ινδία και αλλού.

Μόνο οι ζωντανές εμφανίσεις στέλνουν τους DakhaBrakha πολύ πέρα από την απλή περιέργεια, στην απόλυτη λάμψη!
 
Οι παραστάσεις τους, αναπόφευκτα, φέρουν πολιτική σηματοδότηση με το σύνθημα «'Όχι στον Πόλεμο!» να έχει αποκτήσει έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι DakhaBrakha είναι ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα της Ουκρανίας, καθώς και ολόκληρης της Ανατολικής Ευρώπης.

Δημιουργήθηκαν το 2004 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κιέβου "DAKH" από τον avant-garde θεατρικό σκηνοθέτη Vladyslav Troitskyi. Ο ίδιος παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του συνόλου και χάρη σε αυτόν οι παραστάσεις των DakhaBrakha είναι τόσο ιδιαίτερες οπτικά, με σκηνικά εφέ και έντονα στοιχεία θεατρικότητας. 

Το όνομα του συνόλου, DakhaBrakha – πρωτότυπο, εξαιρετικό και αυθεντικό ταυτόχρονα - προέρχεται από τις λέξεις даха και браха που σημαίνουν "να δίνω" και "να παίρνω", στην παλαιότερη ουκρανική γλώσσα. Dah (Dakh) – είναι το μέρος στο οποίο δημιουργήθηκαν - το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κιέβου "DAKH".

Καθώς κανείς προφέρει το όνομα DakhaBrakha, μπορεί να ακούσει τρεις ήχους: τον ήχο "RA" – το θεό του Ήλιου στην αρχαία Αίγυπτο αλλά και στην αρχαία Ουκρανία, τον ήχο "brama" - πύλες "Brahma"(«βράχμα») - τον υπέρτατο θεό της Δημιουργίας στον ινδουισμό -και τέλος, τον "ptah" - ένα πουλί, μια ψυχή που τραγουδάει...

Όμως, τι είναι αυτό που «δίνει» το συγκρότημα;
Προφανώς, μουσική, χαρά, γιορτή. Ένα καλειδοσκόπιο αισθημάτων, ερεθισμάτων και αντανακλάσεων.

Και, από πού «παίρνουν»; Το πρωταρχικό υλικό του συγκροτήματος προέρχεται από τη λαϊκή παράδοση της Ουκρανίας ενώ η ενέργεια της μουσικής του αντλείται τόσο από το Κίεβο όσο και από την τοπική ουκρανική κουλτούρα αλλά και από άλλες κουλτούρες.


Τίποτα δεν ξεφεύγει από το μουσικό χωνευτήρι αυτών των δαιμόνιων Ουκρανών!

Αντανακλώντας θεμελιώδη αρχέγονα στοιχεία, το Ουκρανικό κουαρτέτο δημιουργεί έναν κόσμο μιας νέας, φρέσκιας μουσικής. Έχοντας πειραματιστεί με την ουκρανική λαϊκή μουσική, το συγκρότημα έχει προσθέσει ρυθμούς του κόσμου στη μουσική του, δημιουργώντας έτσι τη φωτεινή, μοναδική και αξέχαστη εικόνα των DakhaBrakha. Καθώς συνοδεύεται από ινδική, αραβική, αφρικανική, ρωσική και αυστραλιανή παραδοσιακή ενορχήστρωση, το παντοδύναμο και ασυμβίβαστο φωνητικό φάσμα τους δημιουργεί έναν υπερ-εθνικό ήχο που ριζώνει μεν στην Ουκρανική κουλτούρα αλλά διαχέεται σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για λόγους οικονομίας world music αλλά οι ίδιοι αποκαλούν το απολύτως μοναδικό ύφος τους, «ethno chaos» («έθνο-χάος») κι αυτό γιατί συνδυάζει επιρροές από παραδοσιακά ουκρανικά λαϊκά τραγούδια με πειραματικούς αυτοσχεδιασμούς, οι ρίζες των οποίων εκτείνονται χαοτικά από την Αφρική μέχρι την Αυστραλία. Μπορεί η λέξη chaos να περιγράφει τη διαδικασία παραγωγής, καθώς ο ήχος τους μοιάζει προϊόν μάλλον ενστίκτου παρά σχεδίου, σίγουρα όμως αδικεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο ήχος τους, είναι συγκροτημένος, συμπαγής και λιτός.


Ο τραγουδιστής τους Marko Halanevych εξηγεί τον πρωτότυπο χαρακτηρισμό «ethno chaos» («έθνο-χάος»): «Η μουσική μας δεν είναι απλά μια έθνικ μουσική, είναι περισσότερο «ethno chaos», δηλαδή ένα μείγμα διαφορετικών στυλ, ειδών, πολιτισμών. Ωστόσο, το background παραμένει ουκρανικό ενώ και ο τρόπος απόδοσης των τραγουδιών έχει τις ρίζες του στα ουκρανικά πολυφωνικά τραγούδια. Τα κορίτσια από την παιδική τους ηλικία μελετούν την παραδοσιακή μουσική της Ουκρανίας. Σπούδασαν εθνομουσικολογία».

Όταν τέλειωσαν τις σπουδές τους αποφάσισαν να επισκεφτούν κάθε γωνιά της Ουκρανίας αναζητώντας και διασώζοντας τα παραδοσιακά τραγούδια. Επιστρέφοντας στο Κίεβο με άπειρες ώρες ηχογραφήσεων στις αποσκευές τους, το ερώτημα ήταν "Και τώρα τι;" Την απάντηση έδωσε ο Vlad Troyitsky, σκηνοθέτης, παραγωγός και all-around καλλιτεχνική περσόνα της πόλης, ο οποίος τις σύστησε στον Marko Halanevych, απόφοιτο φιλολογίας και ερασιτέχνη ηθοποιό, και τους πρότεινε να φτιάξουν μαζί ένα συγκρότημα το οποίο θα δούλευε σ' αυτό το υλικό. Ο ίδιος ο Troyitsky ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του νεοσύστατου project.


«Εγώ, πάλι – συνεχίζει ο Marko - γνωρίζω την παραδοσιακή μουσική από διαφορετική οπτική γωνία – από την οικογένειά μου. Η γιαγιά και ο παππούς μου τραγουδούσαν όλοι. Είμαι αυτοδίδακτος λοιπόν. Τα κορίτσια κατάγονται από το Κίεβο, εγώ είμαι από την περιοχή της Βίνιτσα.»
 
Έχοντας στην κατοχή τους αυτά τα παλιά, στην πλειοψηφία τους α καπέλα, πολυφωνικά τραγούδια, αλλά και -ευτυχώς!- εξαιρετικές φωνές για να τα τραγουδήσουν, η πρώτη απόφαση των μελών του συγκροτήματος ήταν να τα ντύσουν με κρουστά από όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους έτσι ένα σχεδόν τελετουργικό παλμό.

Καθώς κανείς τους δεν ήταν επαγγελματίας μουσικός, έπρεπε να μάθουν να παίζουν κάθε όργανο λίγο-πολύ από την αρχή. Στη συνέχεια, με την ίδια διαδικασία, πρόσθεσαν δειλά-δειλά και άλλα όργανα όπως τσέλο, ακορντεόν, φλογέρες και άλλα. Το μόνο όργανο που απουσιάζει είναι η κιθάρα. Μ' αυτό το set-up έκαναν τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις το 2004.

Με αυτό τον τρόπο, το συγκρότημα διευρύνει το δυναμικό των ουκρανικών μελωδιών και προσεγγίζει τις καρδιές και τη συνείδηση της νεότερης γενιάς στην Ουκρανία. Αλλά και του υπόλοιπου κόσμου επίσης. Δημιουργεί έναν κόσμο απροσδόκητης νέας μουσικής, υφαίνοντας αρχαίες ουκρανικές λαϊκές μελωδίες σε μια ανατρεπτική μουσική ταπετσαρία που αγκαλιάζει το indie rock, την ποπ, το χιπ χοπ, την πρωτοπορία και τα παραδοσιακά όργανα από όλο τον κόσμο.


Οι DakhaBrakha έχουν παίξει σε πολλές συναυλίες και παραστάσεις και έχουν λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ - συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Glastonbury - σε Ουκρανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Σλοβενία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Γεωργία, Ουγγαρία, Πολωνία, αλλά και στις μακρινές Κίνα, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία. Δεν είναι υπερβολή ότι πρόκειται για τους πιο αναγνωρίσιμους πρεσβευτές της ουκρανικής κουλτούρας στον κόσμο.

DakhaBrakha - Baby. Festival International Cervantino 2022
Επίσης έχουν εμφανιστεί στο Bonnaroo Music and Arts Festival και το New Orleans Jazz & Heritage Festival, και έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές στην παγκοσμίου φήμης εκπομπή, Tiny Desk Concerts του National Public Radio.

DakhaBrakha: NPR Music Tiny Desk Concert

DakhaBrakha: Tiny Desk (Home) Concert
Παράλληλα, έχουν συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς όπως οι Port Mone (By), Kimmo Pohjonen Cluster (Fi), Karl Frierson (DePhazz) (Ge), Steve Cooney (IRL), Inna Zhelannaya (Ru), Kievbass (UA), Djam ( UA-Iran), David Ingibaryan (Hu).

YELENA The Khmeleva project (DakhaBrakha & Port Mone) live in Kyiv
Το 2010 οι DakhaBrakha κέρδισαν ένα από τα πιο διάσημα βραβεία στον τομέα της σύγχρονης τέχνης, το Grand Prix Sergey Kuryokhin (προς τιμή του ομώνυμου Ρώσου πειραματικού καλλιτέχνη). Έτσι, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πόσο σύγχρονοι είναι. Το 2011 οι DakhaBrakha στάθηκαν η αποκάλυψη του αυστραλιανού φεστιβάλ Womadelaide.


To 2020, στις 16 Ιανουαρίου, οι DakhaBrakha έφτασαν στον τελικό διαγωνισμό για το Εθνικό Βραβείο Shevchenko (Το εθνικό βραβείο Shevchenko είναι το υψηλότερο κρατικό βραβείο της Ουκρανίας για έργα πολιτισμού και τέχνης που απονέμεται από το 1961) στην κατηγορία «Musical arts» και το κέρδισαν. Επιπλέον, το 2020 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ «Alambari» – που ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 2019 στη Βραζιλία στο στούντιο Gargolandia - και είναι το τέταρτο μουσικό άλμπουμ των DakhaBrakha.

Στο σταυροδρόμι της ουκρανικής λαογραφίας και του θεάτρου, οι DakhaBrakha έχουν ακονίσει μια υποβλητική μουσική προσέγγιση που βασίζεται σε απόκοσμες φωνητικές αρμονίες και βροντερά κρουστά, εντεινόμενη από αιθέριες ηχήσεις από βιολοντσέλο και ακορντεόν. Το μουσικό τους πεδίο είναι οικείο και στη συνέχεια γίνεται ταραχώδες, πηγάζει από τα βάθη παραδοσιακών ριζών και ρυθμών, σηματοδοτώντας μια «πολιτιστική και καλλιτεχνική απελευθέρωση». Σε μια εποχή πολεμικής κρίσης, αυτό από μόνο του αποκτά περισσότερες από μια σημασίες.

Αυτός είναι ένας τρόπος σύμφωνος με την ουκρανική κουλτούρα, επειδή αυτήν την κουλτούρα συνέθεταν πάντα πολλά πολιτιστικά σταυροδρόμια. Στην ουκρανική αυθεντική «συμφωνία» μπορεί κανείς να ακούσει ευρωπαϊκά και ανατολίτικα μοτίβα, χριστιανικά και μουσουλμανικά.

Για τις συναυλίες τους στην Ελλάδα, οι DakhaBrakha ετοίμασαν ειδικά ένα νέο και μοναδικό σκηνικό πρόγραμμα.
Σε μια εποχή βίαιων ανατροπών, η εξερεύνηση νέων μουσικών κόσμων ανοίγει το δρόμο της συμπερίληψης.


Οι DakhaBrakha είναι:
Marko Halanevych: φωνητικά, darbuka, tabla, didjeridoo, accordion, trombone
Iryna Kovalenko: φωνητικά, djembe, bass drums, accordion, percussion, bugay, zgaleyka, piano
Olena Tsibulska: φωνητικά, bass drums, percussion, garmoshka
Nina Garenetska: φωνητικά, cello, bass drum

Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Παραγωγός: Vladyslav Troitskyi

Ακολουθήστε τους DakhaBrakha:
*Στοιχεία για το σχετικά με το «ethno – chaos» κείμενο αντλήθηκαν από τα δύο άρθρα: https://norient.com/blog/dakhabrakha και http://www.mic.gr/thema/dakhabrakha-mystic-ukraine 

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφίες για το promo σε μεγάλη ανάλυση από ΕΔΩ https://we.tl/t-VIMVu1fpWE 

 
Πληροφορίες και τιμές εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου από το δίκτυο της viva.
Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 20 ευρώ.

Τιμές εισιτηρίων

Αθήνα
Α' Ζώνη: 30 ευρώ
Β' Ζώνη: 25 ευρώ
Γ' Ζώνη: 20 ευρώ

Θεσσαλονίκη
Όρθιοι: 20 ευρώ
Καθήμενοι: 23 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Τηλεφωνικά: 11876

Όλα τα Viva Spots
Καταστήματα: Wind, Public, Media Markt
επιπλέον viva spots στην Αθήνα: Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Yoleni's


ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19
106 75 Αθήνα
Τηλ.: 210 72 40 673

 
Principal Club Theater @ Fix
26ης Οκτωβρίου 15
57627 Θεσσαλονίκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναυλία - Αφιέρωμα στον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

   Συναυλία - Αφιέρωμα στον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ...» ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται. Τα τραγούδια «Διδυμότειχο μπλουζ», «Πόσο σε θέλω», «Και τι ζητάω», «Εκεί στο Νότο», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Tερατάκια τσέπης», «Έλα ψυχούλα μου» και «Μικρός Τιτανικός» και πολλά ακόμα, θεωρούνται πλέον κλασικά στο είδος τους. Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την  Δευτέρα 3 Ιουνίου  στο  Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού,  όπου θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον ερμηνευτή των επιτυχιών, της ευαι

Το 11 Φεστιβάλ της Αρβανίτσας μας δίνει ραντεβού τον Ιούλιο στην καρδιά του Ελικώνα

  11o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ Παρασκευή 12/7 – Κυριακή 14/7 Το Φεστιβάλ της Αρβανίτσας, το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους τόσο κοντά στην Αττική, που σύστησε τις ομορφιές του βουνού στους φίλους της καλής  ελληνικής μουσικής, μας δίνει ραντεβού για φέτος από την Παρασκευή 12 ως την Κυριακή 14 Ιουλίου, όπως πάντα στην καρδιά του Ελικώνα! Ένα από τα μεγαλύτερα κατασκηνωτικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, και το μεγαλύτερο τόσο κοντά στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Δάσους της Αρβανίτσας, επιστρέφει για 11 φορά φέτος, με ένα εντυπωσιακό line-up,όπως κάθε χρόνο: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ  & 100°C ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ SOCIAL WASTE ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΣΩΤΑΣ Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει το 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο, 3ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής που πραγματοποιεί

O Γιάννης Κότσιρας 6 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

   Μαζί με τις Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή του περιοδεία. Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας, έχοντας στο πλάι του για δεύτερη χρονιά την ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου  αλλά και τη Δήμητρα Μπουλούζου , σταθερή συνεργάτιδα του τα τελευταία έξι χρόνια, μας έχει    ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις .  Παλιά και αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών «Παράθυρο στο άπειρο»,    σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου . Με ένα πρόγραμμα που όπως πάντα έχει στόχο τη γνήσια διασκέδαση, αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι, θα τους απολαύσουμε σε μία μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, την Πέμπτη 06 Ιουνίου στις 21:30. Τον Γιάννη, τη Μυρτώ και τη Δήμητρα σ

Μιχάλης Χατζηγιάννης :H καλοκαιρινή του περιοδεία ξεκινάει από το θέατρο Βράχων

  Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024  Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες – ερμηνευτές του σήμερα, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες όλη την Ελλάδα, με τραγούδια που αγαπήθηκαν εδώ και 2,5 δεκαετίες! H καλοκαιρινή περιοδεία του 2024 ξεκινάει από το θέατρο Βράχων Ένα θέατρο που κρύβει χαραγμένες στα βράχια του εμπειρίες λάμψης και αληθινής χαράς με τα τραγούδια του Μιχάλη να ξεσηκώνουν νεολαία και μεσήλικες με την ίδια δύναμη ανά τις εποχές! Ο    Μιχάλης Χατζηγιάννης με τη μουσική του βαλίτσα γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια όπως το «Χωρίς Αναπνοή» , τον «Βυθό»,    το «Μη με Ονειρευτείς», και το «Καλοκαίρι μου» μέχρι το «Χορεύω» και τη «Σαϊτιά», μας ταξιδεύει στο σήμερα,     «από το 1 έως το 100» ,    τραγούδι δικό του και της Ελεάνας Βραχάλη    που μόλις κυκλοφόρησε! Έτσι, ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024. Τετάρτη 12 Ιουνίου

" Σε άλλα μονοπάτια "η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό θέατρο Επιδαύρου

   Η   Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Μικρή Επίδαυρο  Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 " Σε άλλα μονοπάτια ¨ Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, επιστρέφει στο Φεστιβάλ, μετά την εξαιρετική της συναυλία – αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη που γέμισε ασφυκτικά το Ηρώδειο το 2014. Με ακουστική διάθεση και μια μπάντα που δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση στην ατμοσφαιρική Μικρή Επίδαυρο, η χαρισματική τραγουδίστρια θα περιπλανηθεί αυτή τη φορά στους δρόμους του λαϊκού μας τραγουδιού με αφετηρία το «Μονοπάτι» του Γιώργου Μουζάκη, δίνοντας νέα πνοή σε διαλεχτά λαϊκά, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα και θα φτάσει μέχρι το σήμερα του λαϊκού μας τραγουδιού, κάνοντας και κάποιες «στάσεις» σε λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου.  Όλα αυτά με μια εξαμελή ομάδα μουσικών υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου. Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και μνήμες που γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα. Ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη Καλλιτεχνική επιμέλεια

Άννα Βίσση «Χρυσόψαρα»

    Η   Άννα Βίσση  παρουσιάζει το νέο της hit single   « Χρυσόψαρα » , με τη δημιουργική υπογραφή του   Νίκου Καρβέλα  στη μουσική και τους στίχους. Το « Χρυσόψαρα », που κυκλοφορεί από την Panik Gold, είναι ένα μοντέρνο τραγούδι, που συνδυάζει αριστοτεχνικά διαφορετικά είδη μουσικής και ερμηνείας, σε ένα «εκρηκτικό» αποτέλεσμα που συνεπαίρνει. Το « Χρυσόψαρα », με το οποίο η Άννα Βίσση συνεχίζει το σερί των επιτυχιών μετά τα « Λεκές » και « Προτιμώ ‘24 », είναι τώρα διαθέσιμο στις streaming υπηρεσίες μουσικής, ενώ πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί στο YouTube το εξίσου «εκρηκτικό» music video του. Παράλληλα, η Άννα Βίσση συνεχίζει εμφανίσεις της στο « Hotel Ερμου », για 8η συνεχόμενη σεζόν, που θα ολοκληρωθούν μ’ ένα μεγάλο closing party την Πέμπτη 30 Μαΐου, μετά από 6 μήνες απόλυτης και sold out επιτυχίας.   Βρείτε το  « Χρυσόψαρα » στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής: https://bfan.link/xrysopsara

Στο "Κατράκειο" Θέατρο Νίκαιας ο Γιάννης Χαρούλης Δευτέρα 3 Ιουνίου

   Στο "Κατράκειο" Θέατρο Νίκαιας ο Γιάννης Χαρούλης την Δευτέρα 3 Ιουνίου  Ο Γιάννης Χαρούλης για ακόμη ένα καλοκαίρι θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει υπέροχες βραδιές. Το πάθος και η φλόγα του θα φωτίσουν τα βράδια μας, σε μια γιορτή που όλοι θα θυμόμαστε. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει με τις μελωδίες του, τους στίχους του και τον ηλεκτρισμό του. Καλή αντάμωση. Μαζί του οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης – Λύρα Ορέστης Μπενέκας – Πλήκτρα Αλέκος Βουλγαρακης – Ηλεκτρική κιθάρα Γιώργος Δούσος – Πνευστά Σωτήρης Μαυρονάσιος – Τύμπανα

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής

    Ο Τεμπέλης Δράκος για άλλη μία φορά φώτισε με τα τραγούδια του τις ψυχές των μικρών και των μεγάλων θεατών που κατέκλυσαν για 4 παραστάσεις το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα δημοφιλή τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή με τις ερμηνείες των Ελένης Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ρένας Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου πότε ξεσήκωναν το κοινό και πότε το συγκινούσαν και κάθε φορά κέρδιζαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα! Αλκίνοος Ιωαννίδης Η παραμυθένια σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής εμπνεύσεως animation που συνόδευαν τα περισσότερα τραγούδια δημιούργησαν την πλέον κατάλληλη ατμόσφαιρα και τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσουμε μία από τις πιο όμορφες μουσικές παραστάσεις που απευθύνεται στους μικρούς μας, και όχι μόνο, μουσικόφιλους! Γιώργος Χατζηπιερής Ιδιαίτερο χρώμα στην παράσταση έδωσε και η παιδική χορωδία του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη. Μια χορωδία που στηρίχθηκε στην μελωδικότητα και στην ευαισθησία των πα

Κωνσταντίνος Αργυρός: Αποθέωση από 4.000 θεατές στη Βουλγαρία

    Ο   Κωνσταντίνος Αργυρός  «μάγεψε» ακόμα μία φορά εκτός συνόρων, με τη συναρπαστική του εμφάνιση στο   Μέγαρο Μουσικής στην Σόφια , όπου γνώρισε την   αποθέωση από 4.000 θεατές.   Ο καλλιτέχνης - φαινόμενο, με τις διαδοχικές no1 επιτυχίες, συνεπήρε το κοινό στο με τις δεκάδες προσωπικές επιτυχίες του, τις δυνατές ερμηνείες του και τη μοναδική ενέργειά του.   Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στο θέατρο NDK, το βράδυ της Πέμπτης  16 Μαΐου, ήταν κι άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων της Βουλγαρίας, καθώς και διασημότητες της χώρας όπως οι Gloria, Fiki, Toni και Emrah Storaro και Tita.  Αυτή την περίοδο ο Κωνσταντίνος Αργυρός προετοιμάζει το νέο του τραγούδι, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Platinum και εμφανίζεται, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «Fantasia». Παράλληλα, ανακοίνωσε τους πρώτους σταθμούς της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του,  «Diamond Tour by Coca-Cola»,  που θα χαρίσει αξέχαστες μουσικές στιγμές ανά την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Ροκ Μπαλάντα»

    Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη – «Ροκ Μπαλάντα» Δυο υπέροχες φωνές σ' ένα διαχρονικό τραγούδι Μουσική: Αντώνης Βαρδής Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος Μουσική Διασκευή: Θωμάς Κωνσταντίνου Ήταν η «συνεργασία της χρονιάς» τον περασμένο χειμώνα και οι δυο τους έκαναν μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία το περασμένο καλοκαίρι... H   «Ροκ Μπαλάντα »   του Αντώνη Βαρδή και του Βασίλη Γιαννόπουλου αποκτά νέα ζωή, χάρη στην ερμηνεία της   Ελευθερίας Αρβανιτάκη   και της  Ελεωνόρας Ζουγανέλη , σε μια μουσική διασκευή που έχει την υπογραφή του κορυφαίου μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου.  Με τη συνεργασία τους, οι δύο καλλιτέχνιδες έγιναν εξώφυλλο της editorial Spotify playlist Entehno Voices, ενώ η « Ροκ Μπαλάντα » προστέθηκε και σε ακόμα μια editorial Spotify playlist, την New Music Friday. H « Ροκ Μπαλάντα » κυκλοφορεί ως συμπαραγωγή της Panik Records και της Minos EMI, a Universal Music Company και την προσεχή Δευτέρα, 20 Μαΐου, θα δημοσιευτεί στο YouTube το music video του τραγουδιού