Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 2, 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ :Έργα & Ημέρες Α΄ τρίμηνο 2018 – 2019

  Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, συμπλήρωσε αισίως 26 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά & παιδαγωγικά πράγματα . Αποτελεί εταιρία αστική μη κερδοσκοπική και  ιδρύθηκε το 1992 από την Ανδρομάχη Μοντζολή, διδάκτορα Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών που το διευθύνει καλλιτεχνικά και τον Λάκη Κουρετζή επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών, που έχει τη Διεύθυνση Σπουδών. Οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς με κύρια ενασχόληση την  καλλιέργεια και έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου.

«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» στο θέατρο "Θησείον"...πως μπορείς να είσαι καλός όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ακριβά;

Η καλλιτεχνική εταιρεία ΜΥΘΩΔΙΑ (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει στο Θησείον , ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ , το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κ αλός άνθρωπος του Σετσουάν»   («Der gute mensch von Sezuan») , ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου .

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Τεχνόπολη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη φέρνει τις εικόνες και όλο το καλοκαίρι του 2018 σε μια Νύχτα Καλοκαιριού στην Τεχνόπολη,το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Όσα κρατήσαμε και όσα αφήσαμε να τα πάρει το κύμα, όσα τραγουδήσαμε και όσα χορέψαμε, οι παρέες, τα μυστικά, οι αγάπες και οι έρωτες γίνονται χρόνια τώρα το πρόγραμμα στις περιοδείες της Ελεωνόρας. Φέτος πια, όλα στον υπερθετικό βαθμό και ως εκεί "που μας φτάσανε οι έρωτες".

Ένας χρόνος χωρίς την Αρλέτα και κάτω από την Ακρόπολη θα ακούσουμε «Και δε θα μας λείπεις, γιατί θα' ναι η ψυχή σου το τραγούδι της ερήμου, που θα μας ακολουθεί»

Ένας χρόνος χωρίς την Αρλέτα   Ήταν πέντε η ώρα, ένα ζεστό απόγευμα. Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Αυγούστου 2017. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, η  Αργυρώ - Νικολέτα Τσάπρα άφησε την τελευταία της πνοή… όλοι κλάψαμε για την Αρλέτα που αγαπήσαμε.

Μελίνα Ασλανίδου Βεάκειο Θέατρο Πειραιά Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

Μελίνα Ασλανίδου Βεάκειο Θέατρο Πειραιά Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου Ώρα:21:00 Μετά την άκρως επιτυχημένη πανευρωπαϊκή περιοδεία και τις συναυλίες της στην Λατινική Αμερική, η Μελίνα Ασλανίδου συνεχίζει το μουσικό ταξίδι της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στις 19 Σεπτεμβρίου η αγαπημένη ερμηνεύτρια ολοκληρώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την καλοκαιρινή της περιοδεία με μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Αισχύλεια 2018 Φεστιβάλ στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια αποτελεί σταθερό θεσμό πολιτισμού για να εκφράσουν οι δημιουργοί των τεχνών τις καλλιτεχνικές αλλά και πρωτοποριακές δημιουργίες τους 44η χρονιά, φέτος που το Φεστιβάλ Αισχύλεια με συνέπεια διαμορφώνει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σταθερά ποιοτικό, επίκαιρο αλλά και ανανεωμένο.

Νατάσα Θεοδωρίδου Γιώργος Παπαδόπουλος Παντελής Καναράκης στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Η ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ  μαζί της ο Γιώργος Παπαδόπουλος   G uest star Παντελής Καναράκης ΤΕΤΑΡΤΗ 5  Σεπτεμβρίου  2018 ώρα έναρξης: 21.00 Για πρώτη φορά η Νατάσα θεοδωρίδου έρχεται στο κηποθέατρο Παπάγου

" Θέατρο Βράχων" στον Βύρωνα οι παραστάσεις από 2/9 έως 9/9 /2018

 Ορέστης του Ευριπίδη Σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018  Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ιωάννα Κολλιοπούλου (Ηλέκτρα), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Ελένη), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Αγγελιοφόρος), Δημήτρης Μορφακίδης (Πυλάδης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Απόλλωνας), Μαριάννα Πουρέγκα (Ερμιόνη), Κώστας Σαντάς (Τυνδάρεως), Χρήστος Στέργιογλου (Τρώας), Χριστόδουλος Στυλιανού (Μενέλαος), Χρίστος Στυλιανού (Ορέστης) Χορός: Ελευθερία Αγγελίτσα, Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Αναστασία Εξηνταβελόνη, Παυλίνα Ζάχρα, Μαρία Κωνσταντά, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Μαρία Πετεβή, Ελίνα Ρίζου, Εύη Σαρμή, Χριστίνα Χριστοδούλου, Στυλιανή Ψαρουδάκη

Πάνος Κιάμος- Νικηφόρος- Μαλού- Deevibes στο " POSIDONIO"

  Επιστροφή του Πάνου Κιάμου στο " POSIDONIO" μετά από ολιγοήμερες  καλοκαιρινές  διακοπές . 30 Αυγούστου ο Πάνος Κιάμος λοιπόν γύρισε  στην παραλιακή Λ. Ποσειδώνος για να συνεχίσει τις επιτυχημένες του εμφανίσεις που ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου,  παρέα με τον Νικηφόρο,  την Μαλού και τους Deevibes.

Η Ζωή Τηγανούρια στα Ηράκλεια Αττικής

    Η Ζωή Τηγανούρια Παρουσιάζει τη μουσικό-Χορευτική παράσταση  «Έτσι είναι η Ζωή»  στα Ηράκλεια Αττικής  2 Σεπτεμβρίου  Η   Ζωή Τηγανούρια , Στα Ηράκλεια Αττικής μ ας παρουσιάζει μία υψηλής αισθητικής, ευδιάθετη, αισιόδοξη και γεμάτη εκπλήξεις μουσική παράσταση, με τίτλο «Έτσι είναι η Ζωή» με τη σκηνοθετική ματια του Μάνου Αντωνίου και εκλεκτούς καλλιτέχνες στο πλευρό της!  Μέσα από νοσταλγικές, ερωτικές, ανατρεπτικές στιγμές που εξυμνούν τις ομορφιές τις ζωής και της ομορφιές της  Γυναίκας , θα απολαύσουμε ένα πλούσιο μουσικό πέρασμα στη ρετρό εποχή, στο διεθνές ρεπερτόριο, σε αγαπημένες  προσωπικές της συνθέσεις (όπως το πρόσφατο « Last Tango by Zoe » ),  καθώς και Παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα.

Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη : Έκθεση Ζωγραφικής “Journey of life"_ Color and light στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

                                 Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη                                                      “Journey of life"_ Color and light                                   Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, 19:00 έως 22:30                                                   Διάρκεια: 6 - 9 Σεπτεμβρίου 2018                                             To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή , παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη με τίτλο                                                     "Journey of life"_Color and light Σε ένα ταξίδι στο χρώμα και στον υπέροχο παφλασμό της θάλασσας αλλά και σε σύμβολα του κόσμου της μάς ξεναγεί η νεαρή ζωγράφος Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη στην πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο "Journey of life_ Color and Light" .

Σαντορίνη: My Heaven τρίτη έκθεση του Rest@rt στην Aqua Gallery

  Εύα Διβάρη  Τρίτη έκθεση του     Rest@rt   στην Aqua Gallery   Το Σάββατο 1 η Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η τρίτη ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ομπρέλας πολιτιστικών δράσεω του ν Rest@rt   στην Aqua Gallery στη Σαντορίνη. Σε concept και οργάνωση του Δημήτρη Λαζάρου η έκθεση έχει τίτλο « My Heaven » . Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα των:

Στο Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος τμήματα σεμιναριακών μαθημάτων

ΕΡ.Κ.Ε.Τ. - ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2018-2019   Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος διαθέτει για την χρονιά 2018-2019, τμήματα σεμιναριακών μαθημάτων στα κάτωθι είδη τραγουδήματος: α) δημοτικό-παραδοσιακό  και β) ελληνόφωνο πολυφωνικό επαρχιών Πωγωνίου και Δροπόλεως, Ηπείρου . Για τα μέλη της Ομάδας Παραστάσεων του Φορέα θα υπάρχουν ομάδες εργασίας εστιασμένες: α) στις γυναικείες διφωνίες του Βόρειου Τμήματος του Νομού Δράμας , β) στο Ριζίτικο τραγούδι Λευκών Ορέων των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου και γ) στο  αστικό τραγούδι ( ρεμπέτικο & λαϊκό και  αστικό 'ελαφρό' ). Τα μαθήματα είναι ομαδικά, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν μία ώρα και τριάντα λεπτά (σύνολο ωρών ανά μήνα: έξι). Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κατά την έναρξη των μαθημάτων τον μήνα Οκτώβριο, επιτόπου στο τμήμα που επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Από τον μήνα Νοέμβριο και μετά, οι εγγραφές στα τμήματα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τον διδάσκ

Imam Baildi Idra Kayne 7 Σεπτεμβρίου στο Bolivar Beach Bar

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου  oι εκρηκτικοί Imam Baildi  κατηφορίζουν προς την ακρογιαλιά, για μία και μοναδική Live εμφάνιση στο  Bolivar Beach Bar . Η παρέα των Imam με τη μοναδική χημεία που λατρεύει να βρίσκεται στη σκηνή και έχει τη δική της ιστορία να πει μετά από αμέτρητες συναυλίες και ταξίδια σε περισσότερες από 22 χώρες του κόσμου, θ α μας παρουσιάσει κομμάτια που έχουμε αγαπήσει και τις καινούριες τους ιδέες που για άλλη μια φορά βάζουν νέα standards  στην εγχώρια μουσική σκηνή για μια γιορτή της μουσικής που θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Μαζί τους η soul funk queen της χώρας και της καρδιάς μας Idra Kayne .