Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 22, 2020

«Έφυγε» από την ζωή η Κική Δημουλά

Μια τεράστια απώλεια για τα σύγχρονα ελληνικά γράμματα.  Η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια, Κική Δημουλά, «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, κατά την οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Ο ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ : 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

               Ο ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ       του Μηνά Βιντιάδη       σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη                                         Μια συνάντηση, μια νύχτα, μια απόφαση,                                                                      μπορεί   ν΄αλλάξει τις ζωές μας; Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία ,τον Οκτώβριο του ’15 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,   ο «Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη   παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 16   Δεκεμβρίου , κάθε Δευτέρα και Τρίτη,   στο Θέατρο «Άλμα» σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη και πρωταγωνιστές τους Λεωνίδα Κακούρη και Χρήστο Σαπουντζή. ΥΠΟΘΕΣΗ

CELINE DION : H ιέρεια της pop έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- 31 Ιουλίου στο (Ο.Α.Κ.Α.)

CELINE DION Courage World Tour Το φαινόμενο Celine Dion έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.) Η ιέρεια της pop, η λαμπερή  Celine Dion , έρχεται στη χώρα μας στις  31 Ιουλίου 2020  στο  πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της ,  COURAGE WORLD TOUR  φέρνοντας στις αποσκευές τις αγαπημένες μας επιτυχίες καθώς και το νέο ομώνυμο άλμπουμ της.

Μαρία Σουλτάτου «Η ζωή γυναίκα... είναι!» 8/3 στη Σφίγγα

Μαρία Σουλτάτου « Η ζωή γυναίκα... είναι! » Πιάνο – πλήκτρα: Σάββας Ρακιντζάκης Κυριακή 8 Μαρτίου Πόσες να είναι άραγε οι μορφές της γυναικείας ψυχής; Πόσα τραγούδια έχουν γραφτεί για τη γυναίκα χωρίς να γνωρίζουμε ότι όντως γράφτηκαν για εκείνη; Μπορεί κανείς να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα; Η εξαίρετη ερμηνεύτρια  Μαρία Σουλτάτου  ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη μουσική σκηνή  « Σφίγγα »  με την παράσταση  « Η ζωή γυναίκα... είναι! »  και μάλιστα, την  παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ! Μαζί της στο πιάνο, τα πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις ο ταλαντούχος  Σάββας Ρακιντζάκης . Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Οκτώβριο, επανέρχεται  ανανεωμένο , με τραγούδια που έχουν ως γνώμονα τη γυναίκα και τις διαδρομές της ζωής της.  Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική, όπως και η ζωή, είναι γένους θηλυκού...

Μάκης Τσίτας "Μάρτυς μου ο Θεός" Κυκλοφόρησε από το Μεταίχμιο η νέα έκδοση του μυθιστορήματος που έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Μάκης Τσίτας Μάρτυς μου ο Θεός Εκδόσεις Μεταίχμιο Κυκλοφόρησε από το Μεταίχμιο η νέα έκδοση του μυθιστορήματος «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα, που έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 12 γλώσσες, μεταφέρθηκε στο θέατρο και παίχτηκε για 5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα.

Κατερίνα Ντίνου : Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου 22/2 στο " Μπαράκι της Διδότου"

Στον σπουδαίο και αξέχαστο  ποιητή , στιχουργό και πεζογράφο  Μάνο Ελευθερίου θα είναι αφιερωμένη η μουσική βραδιά που θα παρουσιάσει η  Κατερίνα Ντίνου  το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο " Μπαράκι της Διδότου" με τίτλο  " Μεγάλοι Έλληνες δημιουργοί"

Γλυκερία -Μελίνα Κανά: Μοναδικές εμφανίσεις στις Γραμμές

ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Δυνατό καλλιτεχνικό δίδυμο η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά, συνεχίζουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στις Γραμμές, οι οποίες κάθε Σάββατο και Κυριακή γεμίζουν ασφυκτικά. Δύο υπέροχες ερμηνεύτριες, με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σε ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι. Η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά έχουν ενθουσιάσει το πολυάριθμο κοινό τους το οποίο συμπαρασύρουν στη διασκέδαση, το τραγούδι και το χορό με τον προσωπικό αυθεντικό τους τρόπο και την αλήθεια τους

Ελευθερία Αρβανιτάκη – «Κι Εγώ Που Έλεγα» Νέο Music Video

  Νέο music video για την Ελευθερία Αρβανιτάκη με τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Ρήγου «Κι Εγώ Που Έλεγα» Mουσική: Θέμης Καραμουρατίδης - Στίχοι: Λήδα Ρουμάνη Album: «Tα Μεγάλα Ταξίδια»

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ από 7 Μαρτίου στην «Οδός Λυσίου» στη Πλάκα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΟΔΟΣ ΛΥΣΙΟΥ» ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ ΕΝΑΡΞΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ζωντανός  θρύλος Σταμάτης Κόκοτας έρχεται στην ιστορική μουσική σκηνή «ΟΔΟΣ ΛΥΣΙΟΥ» στην Πλάκα, για ένα μοναδικό ταξίδι με αξέχαστες, διαχρονικές επιτυχίες  που σφράγισαν την ιστορία της ελληνικής μουσικής από τις 7 Μαρτίου και κάθε Σάββατο για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Η ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ στο "ΦΩΣ" συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις εμφανίσεις της

Η ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΣΤΟ ΦΩΣ συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εμφανίσεις της Η Πέγκυ Ζήνα απόλυτη σταρ στο ΦΩΣ, κάνει τις αθηναϊκές νύχτες να λάμπουν !

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο " Αnodos Live Stage" κάθε Σάββατο και Κυριακή

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνει  στο " Αnodos Live Stage"  σειρά μουσικών παραστάσεων με μεγάλη επιτυχία από την 1η   Φεβρουαρίου. Κάθε Σάββατο και Κυριακή θα ταξιδεύει το κοινό σε λατρεμένα μουσικά μονοπάτια με τραγούδια μέσα από την πλούσια δισκογραφική της διαδρομή και άλλα τραγούδια σημαντικών δημιουργών

Συνεχίζονται οι sold out παραστάσεις στην Ιερά Οδό!

Με πολύ επιτυχία και πλήθος κόσμου συνεχίζονται οι  sold   out   παραστάσεις στην Ιερά Οδό  στο πιο δυνατό live πρόγραμμα του φετινού χειμώνα με τον Βασίλη Καρρά, τον Γιάννη Πλούταρχο, την Έλλη Κοκκίνου και την Κατερίνα Στικούδη!

Νότης Σφακιανάκης: Ετοιμάζει τη νέα του επιτυχία & συνεχίζει δυναμικά τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο " ΒΟΤΑΝΙΚΟ"

Νότης Σφακιανάκης ... ο διαχρονικός και επιτυχημένος ερμηνευτής που δεν σταματά λεπτό να μας συντροφεύει μέσα από τα  τραγούδια - σταθμούς  που επιλέγει ένα προς ένα για το κοινό του! Ο «άρχοντας της δισκογραφίας» δεν εφησυχάζει ποτέ και  ετοιμάζεται να μας χαρίσει ακόμα μία μεγάλη επιτυχία,  που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την  Panik Platinum ! 

Ο George Zervos για 3 Πέμπτες στο Tiki Bar Athens

George Zervos Πέμπτες: 27 Φεβρουαρίου, 5 & 12 Μαρτίου στο  Tiki Bar Athens O εκρηκτικός  George Zervos  με την ξεσηκωτική και υπερ-κουλ μπάντα του, επιστρέφουν στο  Tiki Bar Athens  - τον εξωτικό θησαυρό του ιστορικού κέντρου της Αθήνας! Ανανεωμένος και πάντα έτοιμος να σε κάνει να χορεύεις ξέφρενα χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι, ο George Zervos θα ζεσταίνει τις Πέμπτες μας (27/2, 5/3 & 12/3) χαρίζοντας αξέχαστες rock 'n' roll στιγμές με παλιά αγαπημένα τραγούδια, αλλά και νέα ακυκλοφόρητα που πρόκειται να ανεβάσουν την θερμοκρασία. 

Οι θρυλικοί SISTERS OF MERCY, headliners στο Chania Rock Festival

Chania Rock Festival 2020 (1-2  Ιουλίου  2020,  Χανιά ,  Προμαχώνας  San Salvatore) Για μία ακόμη χρονιά, το  Chania   Rock   Festival , ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης κι ένα από τα μακροβιότερα, αφού ξεκίνησε το 2002, θα διεξαχθεί στον μαγευτικό χώρο του Προμαχώνα  San   Salvatore  στα Χανιά της Κρήτης, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου. Τα συγκροτήματα που έχουν περάσει από τη σκηνή του φεστιβάλ, πολλά και πολύ σημαντικά. Οι στιγμές που περάσαμε ,  ανεπανάληπτες . Blind Guardian (GER), Sabaton (SWE), Kreator (GER), Tarja (FIN), Demons & Wizards (GER/USA), Paradise Lost (UK), W.A.S.P (USA), U.D.O (GER), Uli Jon Roth (GER), Anathema (UK), Therapy? (IRL), Soulfly (BRA), D-A-D (DEN), Phil Campbell And The Bastard Sons (UK), Warlord (USA), Dirkschneider (GER), Moonspell (POR), Tyketto (USA), Destruction (GER), H.E.A.T. (SWE), Blaze Bailey (GB), Warrel Dane (U.S.A.), Grave Digger (GER), Cutting Crew (GB),  αλλά κι εγχώρια σχήματα / καλλιτέχν

Σαν σήμερα πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Κατίνα Παξινού

Η Κατίνα Παξινού υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα ηθοποιός που κατάφερε να σταθεί στο Χόλιγουντ και μάλιστα με δικούς της όρους, να διαπρέψει θεατρικά και κινηματογραφικά στην Ευρώπη και να ξεχωρίσει ως τραγωδός παγκοσμίου βεληνεκούς... Πέθανε σαν σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου 1973, στην Αθήνα, σε ηλικία 72 ετών. Η Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου, όπως ήταν το πατρικό της επώνυμο, γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1900 στον Πειραιά και ήταν κόρη του αλευροβιομήχανου Βασίλη Κωνσταντόπουλου. Σπούδασε μουσική και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο της Γενεύης, καθώς και σε ανάλογες σχολές του Βερολίνου και της Βιέννης. Πρωτοεμφανίστηκε στη Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το 1920, ερμηνεύοντας τον βασικό ρόλο στην όπερα «Αδελφή Βεατρίκη» του Δημήτρη Μητρόπουλου.