Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 30, 2020

Αναβάλλεται για το Φθινόπωρο η ΔΕΒΘ

Η πλήρης ανακοίνωση του ΕΙΠ έχει ως εξής:  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία που έχουν ήδη ληφθεί από την Πολιτεία και δεδομένης της δυσμενούς σχετικής πρόγνωσης για την εξέλιξή της τους επόμενους δύο μήνες στην Ελλάδα και διεθνώς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίσαμε την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7-10 Μαΐου 2020. 

Ακύρωση του φετινού Summer Nostos Festival 2020

Ακύρωση του φετινού Summer Nostos Festival 2020 Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πλανήτης βιώνει πρωτοφανείς και αδιανόητα γρήγορες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του COVID-19. Μέρα με τη μέρα, αντιμετωπίζουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα.  Βάζοντας την ασφάλεια και την υγεία όλων μας ως απόλυτη προτεραιότητα, σας ανακοινώνουμε, με βαθιά λύπη, τη ματαίωση του Summer Nostos Festival και του SNF Conference.

ΧΑΝΙΑ :3ο Cip Festival - Πρόσκληση Συμμετοχής Καλλιτεχνών

Μετά την ολοκλήρωση και του 2ου Chania International Photo Festival με μεγάλη επιτυχία, η Blank Wall Gallery, με συνδιοργανωτή το Δήμο Χανίων, ανακοινώνει το 3ο Chania International Photo Festival, το οποίο θα φιλοξενήσει έργα φωτογράφων από περισσότερες από 100 χώρες από όλο τον κόσμο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου 2021

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν τη Δευτέρα (30/03) ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo»

Λόλα Γιαννοπούλου "Πρωινό ξύπνημα"

Η Λόλα Γιαννοπούλου παρουσιάζει,  μέσα από την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο "6 αυτοτελείς ιστορίες", το τραγούδι του Μπάμπη Βαρθακούρη  "Πρωινό ξύπνημα"!  Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο  Πέτρος Βαρθακούρης.

Ο Μπάμπης Στόκας παρουσιάζει το νέο του album «Απλά»

Ο  Μπάμπης Στόκας  παρουσιάζει το  νέο  του  album ,  « Απλά » , που κυκλοφορεί από την  Panik Oxygen  και μας ταξιδεύει στα λιτά και ουσιαστικά! Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ερμηνεύει με το μοναδικό του τρόπο  10 λαϊκές ιστορίες , που φέρουν τη  δημιουργική υπογραφή του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Πάνου Δημητρόπουλου .  Οι τρεις τους συνεργάζονται πρώτη φορά δισκογραφικά και, μέσα από αυτόν τον κύκλο τραγουδιών,  τολμούν κάτι που δεν συνηθίζεται στις μέρες μας: να παρουσιάσουν κομμάτια που έχουν «μυρωδιά» από το κλασσικό λαϊκό τραγούδι , το οποίο, μέσα από την απλότητά του, σ τοχεύει απευθείας στην καρδιά και στο συναίσθημα και όχι μόνο στα αυτιά .

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 98 ετών, ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος πέθανε στις 1.15 από καρδιακή ανεπάρκεια. Περισσότερα εδώ   https://www.sansimera.gr/biographies/965

‘’Μοιάζει η πατρίδα ξενιτιά’’

‘’Μοιάζει η πατρίδα ξενιτιά’’ Ο Βαγγέλης Σιαλιαρίδης και η Μαίρη Καλαργύρη συναντιούνται στο studio,για να ενώσουν το ταλέντο της μουσικής και του στίχου,σε τρία υπέροχα τραγούδια !!! Η μουσική δια χειρός Βαγγέλη Σαλιαρίδη   και οι στίχοι της Μαίρης Καλαργύρη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν δύο σπουδαίες φωνές,οι οποίες αντιπροσωπεύουν τη νεότερη γενιά των τραγουδιστριών και έχουν να δώσουν πολλά ακόμη στο ελληνικό τραγούδι .Η Λίτσα Γκιντίδου στα τραγούδια " Μοιάζει η πατρίδα ξενιτιά " και  ''Δεν θέλω άλλη Κυριακή " .Η Ελένη Μητακίδου με το τραγούδι " Στο αδιέξοδο  "

Χριστίνα Μαραγκόζη : Εγώ εσύ και ο Θεός Μεσάνυχτα στην Πειραιώς

Η σπουδαία  Χριστίνα Μαραγκόζη , μας ταξιδεύει χρόνια με την μοναδικότητα της χροιάς     της και τις αισθαντικές ερμηνείες της.     Βρίσκεται επάξια ανάμεσα στις σημαντικότερες Eλληνίδες ερμηνεύτριες, με τραγούδια υπογεγραμμένα από τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς,όπως ο Αντώνης Βαρδής, Ο Μανώλης Ρασούλης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Επανέρχεται δυναμικά με ένα ολοκαίνουριο λαϊκό τραγούδι ,ντυμένο με μια έντεχνη και φρέσκια ενορχήστρωση με τον τίτλο  《Μ εσάνυχτα  》