Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Το Ταξίδι του Φερεϋντούν" στο θέατρο Κνωσός



ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ- ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2017-18

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΫΝΤΟΥΝ

"Το Ταξίδι του Φερεϋντούν", το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου,  που έχουν αγαπήσει πάνω από 40.000 παιδιά και έχουν συζητήσει  με τον συγγραφέα  στους χώρους των σχολικών τάξεων, ζωντανεύει για πρώτη φορά στο Θέατρο Κνωσός, σε μια παράσταση που συνδυάζει την τέχνη του Θεάτρου για παιδιά με την τέχνη του Σύγχρονου Χορού και το Video Art.
Η ποιητική ατμόσφαιρα του βιβλίου, μέσα στην παράσταση, με την ιδιαίτερη επιμέλεια και προσαρμογή του ίδιου του συγγραφέα, δημιουργεί στη σκηνή ονειρικές εικόνες και συνθέτει φανταστικές  καταστάσεις που μας μεταφέρουν  άμεσα και δυναμικά την προσπάθεια που κάνει ο κάθε άνθρωπος  να πετύχει  στο ταξίδι της ζωής του.



Το βιβλίο "Το Ταξίδι του Φερεϋντούν" (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), με συνεχείς επανεκδόσεις  από την πρώτη του έκδοση το 2013, έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία στην Παιδική και Εφηβική  Λογοτεχνία και κυρίως έχει κερδίσει τις καρδιές των μαθητών. Μέσα από τα μηνύματα της γραφής του, ο συγγραφέας προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτισμικά ερεθίσματα στη συνείδηση των  μαθητών,  αναδεικνύοντας ζητήματα  όπως είναι η ομορφιά της διαφορετικότητας, η δύναμη της αλληλεγγύης, η αυτοπεποίθηση που προσφέρει η γνώση, καθώς και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εξ αιτίας των πολέμων σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Το βιβλίο προκρίθηκε για το Κρατικό Βραβείο του 2013 ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Αναγνώστη.
Η εικονογράφηση του βιβλίου αποτελεί έργο της Περσίδας ζωγράφου Φιρουζέ Αχλαγί. Μέσα στις σελίδες του, απεικονίζεται η ιστορία του Φερεϋντούν, εμπνευσμένη από την περσική τεχνοτροπία. Επίσης και η παράσταση ακολούθησε τόσο ενδυματολογικά όσο και μουσικά την περσική κουλτούρα, έτσι ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές ανά την Ελλάδα την ποίηση, τα έθιμα αλλά και τα μουσικά ακούσματα του ήρωα του βιβλίου.
Η σκηνοθέτης του έργου Κατερίνα Βαρδακαστάνη, σεβόμενη την πολιτισμική παράδοση και την αξιολογική υπόσταση του Άλλου λαού, φρόντισε να συμπυκνώσει και να αποτυπώσει επί σκηνής τα σπουδαιότερα σημεία του έργου, ώστε μέσα από μηνύματα κατανοητά και επίκαιρα, να δημιουργήσει ερεθίσματα σκέψης και ωφέλιμου προβληματισμού στους μαθητές.
Βασικός στόχος της παράστασης είναι εκτός του ψυχαγωγικού σκοπού, να προωθήσει έννοιες που στηρίζουν και θεμελιώνουν τον πολιτισμό και διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και των νέων ανθρώπων.




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

O Φερεϋντούν είναι ένα παιδί που ζει ειρηνικά στο Χοραμσάρ της μακρινής Περσίας. Η καθημερινότητά του αλλάζει ξαφνικά όταν αρχίζει ο πόλεμος Ιράν- Ιράκ και η πόλη του καταστρέφεται από τις επιθέσεις και τις βόμβες. Ο Φερεϋντούν χάνει τα πάντα. Το μόνο που καταφέρνει να σώσει από τα ερείπια  είναι ένα μικρό βιβλιαράκι που του είχε χαρίσει  ο πατέρας του πριν την καταστροφή. Και το "Ταξίδι του Φερεϋντούν" ξεκινά μέσα από εμπόδια, δυσκολίες και την αγωνία για το άγνωστο. Ένα ταξίδι επιβίωσης αλλά και αυτογνωσίας. Συνοδοιπόρος του ο αγαπημένος του χαρταετός. Εκείνος του φωτίζει το δρόμο και του δίνει κουράγιο στις καθημερινές στιγμές μοναξιάς και φόβου που βιώνει ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο.
Τελικός του προορισμός η Ελλάδα. Και το ταξίδι της ζωής του Φερεϋντούν συνεχίζεται, όπως μας λέει ο αφηγητής, μέσα από τις αντιξοότητες και τις επιτυχίες που δημιουργεί ο ίδιος ο άνθρωπος αλλά και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει. Ένας αγώνας λοιπόν, μια μάχη που δίνει σε μόνιμη βάση ο Φερεϋντούν, τόσο κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στα αχανή βουνά της Περσίας και της Τουρκίας, όσο και στους δρόμους της Αθήνας, όταν πλέον εγκαθίσταται στη χώρα μας. Με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό ο Φερεϋντούν, αντιμετωπίζει την πείνα, το κρύο, τον ρατσισμό, αλλά και την ημιμάθεια εκείνων που αγνοούν ότι η ζωή στηρίζεται στην ομορφιά της διαφορετικότητας.  Γιατί αν όλοι οι κήποι ήταν γεμάτοι από ίδια λουλούδια, αν οι άνθρωποι και τα ζώα είχαν την ίδια όψη, δεν θα υπήρχε κανένα ενδιαφέρον σ' αυτό τον κόσμο. Αυτό   υποστήριζε πάντα και ενίσχυε με τα λόγια του, τα ποιήματά του, τα παραμύθια του και τις μεταφράσεις του, ο Φερεϋντούν Φαριάντ, ο ποιητής που έζησε κι αγάπησε την Ελλάδα ως δική του πατρίδα. Σήμερα λοιπόν, μέσα από την παράσταση του Θεάτρου Κνωσός "Το ταξίδι του Φερεϋντούν", ήρθε  η εποχή να τον αγαπήσουν τα παιδιά και οι νέοι.  Για να μάθουμε όλοι μας ότι οι τρεις λέξεις που του έμαθε η μητέρα του όταν ήταν παιδί,  μπορούν να φωτίσουν και τα δικά μας ταξίδια: "Φερεϋντούν, ν' αγαπάς το Φως, την Ομορφιά και τη Γνώση".


ΦΕΡΕΥΝΤΟΥΝ ΦΑΡΙΑΝΤ: Ο ΠΕΡΣΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

Ο  Φερεϋντούν Φαριάντ  (6 Δεκεμβρίου1949 - 5 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Ιρανός ποιητής, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφραστής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Γεννήθηκε στο Χοραμσάρ της Περσίας ως Φερεϋντούν Ραχίμι. Είχε κάνει πανεπιστημιακές σπουδές στην Τεχεράνη. Ήρθε στην Ελλάδα το 1980 και συναντήθηκε με τον Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο στη Σάμο. Στη συνέχεια γύρισε στην πατρίδα του, όπου είχε ξεσπάσει o πόλεμος του Ιράν με το Ιράκ και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1985 μετά την ολική καταστροφή της γενέτειράς του.
Από τότε ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα. Είχε λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Στην Αθήνα σπούδασε νεοελληνική φιλολογία και αρχαία ελληνικά. Ο Φαριάντ μιλούσε περσικά, αγγλικά και γαλλικά. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αραβικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Στην Περσία είχε εκδώσει ποιητικές συλλογές και πολλές μεταφράσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών. Είχε βραβευθεί από την Ελληνική Εταιρεία Μετάφρασης Λογοτεχνίας και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων. Ο Πέτρινος Χρόνος είναι ένα ογκώδες (1100 σελίδες) δίγλωσσο (ελληνικά και περσικά) έργο, που έγινε πραγματικότητα μετά από εκτεταμένη συνεργασία του Φαριάντ με τον Ρίτσο, με τον οποίο συνδέθηκε με μακρόχρονη φιλία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε έκταση δίγλωσσο έργο του ποιητή της Ρωμιοσύνης που έχει εκδοθεί παγκοσμίως. Η επίμοχθη προσπάθεια του Φαριάντ στην όσο το δυνατόν πιστότερη και εμπνευσμένη μεταφορά του έργου του Ρίτσου, υπερπηδώντας τα γλωσσικά και εκφραστικά εμπόδια υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του ίδιου του Ρίτσου, δημιούργησε έναν πολύτιμο συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς με βαθιές και παλαιές ιστορικές συγγένειες. Του άρεσε να αποκαλείται Πέρσης και όχι Ιρανός, γιατί ο Γιάννης Ρίτσος μια μέρα του είχε πει: «Θα λες είμαι Πέρσης και θα καμαρώνεις, γιατί οι Έλληνες και οι Πέρσες συνδεόμαστε ιστορικά από την εποχή των Μηδικών Πολέμων». Αποσπάσματα  ποίησης του Φαριάντ, που είχε μεταφράσει ο ίδιος ο Ρίτσος στα ελληνικά, διδάσκονται σε ανθολόγια του Δημοτικού Σχολείου.


ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Μέσα από το Ταξίδι του Φερεϋντούν, ταξίδεψα κι εγώ. Βίωσα τη φυγή, τον πόλεμο, το χτυποκάρδι του πρόσφυγα, τον πόνο του μετανάστη.
Συνταξιδέψαμε στα ψηλά βουνά, τα δάση, τα ποτάμια  και τα οροπέδια της Περσίας. Αγκαλιαστήκαμε και γίναμε ένα κορμί, μια ψυχή, καθώς περνούσαμε τ’ αφρισμένα κύματα του Αιγαίου πάνω στη λαστιχένια βάρκα μας.
Τον ακολούθησα παντού. Έζησα τη θλίψη του όταν ο ρατσισμός τού χτυπούσε την πόρτα. Είδα στο βλέμμα του την απογοήτευση όταν πεινούσε και κρύωνε, αλλά περπάτησα και στους φωτεινούς δρόμους που άνοιγε η ποίησή του.
Τι τύχη να έχεις συνοδοιπόρο σου εκείνον που κατόρθωσε με την δύναμη της πένας του και το μεγαλείο της καρδιάς του να συγκινήσει δυο λαούς: τον περσικό και τον ελληνικό.
Τι μαγικό που ήταν το ταξίδι μου  μαζί του!
Φερεϋντούν, σου οφείλω τη γνώση για όσα δεν ήξερα αλλά και την ομορφιά με την οποία οι λέξεις ντύνουν τα όνειρα.
Μα πάνω απ' όλα, σ' ευχαριστώ για την αγάπη που πήρα απ' τα παιδιά. Εσύ, ήσουν η αιτία!
Γιατί το ταξίδι σου, φίλε Φερεϋντούν, υπήρξε και παραμένει ταξίδι όλων μας...

                                                           Γρηγόρης  Χαλιακόπουλος

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Το Ταξίδι του Φερεϋντούν είναι μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Η μυθοπλασία στηρίζεται στην πραγματική ζωή του Φερεϋντούν Φαριάντ, του Πέρση ποιητή που έζησε και δημιούργησε στην Ελλάδα. Ο ήρωάς μας είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι. Η ιστορία που παρακολουθούμε στη σκηνή, έχει όλα τα γνωρίσματα που συνθέτουν ένα δυναμικό φαντασμαγορικό παραμύθι. Παρακολουθούμε την διαδρομή ενηλικίωσης και αυτογνωσίας του ήρωα, την απώλεια των δικών του ανθρώπων, τον αποκλεισμό και την προσφυγιά. Ζούμε μέσα από τα μάτια ενός ασυνόδευτου παιδιού το ρατσισμό,  το δικαίωμα στη διαφορετικότητα  και πολλά άλλα ζητήματα που ανακαλύπτει ο μικρός θεατής  μέχρι το τέλος του έργου, όπου τελικά βλέπει τον ήρωα να τα καταφέρνει, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Το Ταξίδι του Φερεϋντούν, μέσα από την αλληλεπίδραση των τεχνών του Θεάτρου, του Video Art  και του Σύγχρονου Χορού, προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν  τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να έρθουν πιο κοντά στα συναισθήματά τους. Να θέσουν  ερωτήματα  ή να βρουν απαντήσεις, πάνω στα ευαίσθητα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Και το σημαντικότερο. Βάζει την ποίηση στο κέντρο της ζωής, όπως της αξίζει. Γιατί, τι είναι η Ποίηση; Τα μάτια των παιδιών που μετά την παράσταση, κοιτάζουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς, και λαμπυρίζουν και τον δικό μας κόσμο!
                                                                                
                                                                Κατερίνα Βαρδακαστάνη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος 
Σκηνοθεσία / Εικαστική επιμέλεια: Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Χορογραφίες: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Video Art: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Κοστούμια: Βεστιάριο L.TSAGAS
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης
Βοηθός Ενδυματολόγου : Μυρτώ Σταματοπούλου
Κατασκευές: Φίλις Μέμου
Φωτογραφίες: Κλεώ Καλλέργη
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων : Γιάννα Ακριβού
Υπεύθυνη Παραστάσεων : Βούλα Αλεξοπούλου



ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Λευτέρης Τσάτσης, Κωστής Σαββιδάκης,
Μαρία Δρακοπούλου,  Σπύρος Κοντορίζος,
Βασίλης Παπαδημητρίου, Κάλλια Θεοδοσιάδη
Διάρκεια : 90 λεπτά  με διάλειμμα
Ημέρες παραστάσεων : Κυριακή  3 μ.μ.
Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9 μ.μ.
Γενική είσοδος για σχολεία και οργανωμένες παραστάσεις: 6 ε

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΥΝΤΟΥΝ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ
Διεύθυνση: Κνωσσού 11 & Πατησίων 195 - Πλατεία Αμερικής-11253 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 867 7070 / 6983004857
Fax: 210 8677669

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναυλία - Αφιέρωμα στον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

   Συναυλία - Αφιέρωμα στον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ...» ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται. Τα τραγούδια «Διδυμότειχο μπλουζ», «Πόσο σε θέλω», «Και τι ζητάω», «Εκεί στο Νότο», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Tερατάκια τσέπης», «Έλα ψυχούλα μου» και «Μικρός Τιτανικός» και πολλά ακόμα, θεωρούνται πλέον κλασικά στο είδος τους. Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την  Δευτέρα 3 Ιουνίου  στο  Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού,  όπου θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον ερμηνευτή των επιτυχιών, της ευαι

Το 11 Φεστιβάλ της Αρβανίτσας μας δίνει ραντεβού τον Ιούλιο στην καρδιά του Ελικώνα

  11o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ Παρασκευή 12/7 – Κυριακή 14/7 Το Φεστιβάλ της Αρβανίτσας, το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους τόσο κοντά στην Αττική, που σύστησε τις ομορφιές του βουνού στους φίλους της καλής  ελληνικής μουσικής, μας δίνει ραντεβού για φέτος από την Παρασκευή 12 ως την Κυριακή 14 Ιουλίου, όπως πάντα στην καρδιά του Ελικώνα! Ένα από τα μεγαλύτερα κατασκηνωτικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, και το μεγαλύτερο τόσο κοντά στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Δάσους της Αρβανίτσας, επιστρέφει για 11 φορά φέτος, με ένα εντυπωσιακό line-up,όπως κάθε χρόνο: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ  & 100°C ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ SOCIAL WASTE ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΣΩΤΑΣ Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει το 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο, 3ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής που πραγματοποιεί

O Γιάννης Κότσιρας 6 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

   Μαζί με τις Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή του περιοδεία. Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας, έχοντας στο πλάι του για δεύτερη χρονιά την ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου  αλλά και τη Δήμητρα Μπουλούζου , σταθερή συνεργάτιδα του τα τελευταία έξι χρόνια, μας έχει    ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις .  Παλιά και αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών «Παράθυρο στο άπειρο»,    σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου . Με ένα πρόγραμμα που όπως πάντα έχει στόχο τη γνήσια διασκέδαση, αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι, θα τους απολαύσουμε σε μία μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, την Πέμπτη 06 Ιουνίου στις 21:30. Τον Γιάννη, τη Μυρτώ και τη Δήμητρα σ

Μιχάλης Χατζηγιάννης :H καλοκαιρινή του περιοδεία ξεκινάει από το θέατρο Βράχων

  Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024  Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες – ερμηνευτές του σήμερα, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες όλη την Ελλάδα, με τραγούδια που αγαπήθηκαν εδώ και 2,5 δεκαετίες! H καλοκαιρινή περιοδεία του 2024 ξεκινάει από το θέατρο Βράχων Ένα θέατρο που κρύβει χαραγμένες στα βράχια του εμπειρίες λάμψης και αληθινής χαράς με τα τραγούδια του Μιχάλη να ξεσηκώνουν νεολαία και μεσήλικες με την ίδια δύναμη ανά τις εποχές! Ο    Μιχάλης Χατζηγιάννης με τη μουσική του βαλίτσα γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια όπως το «Χωρίς Αναπνοή» , τον «Βυθό»,    το «Μη με Ονειρευτείς», και το «Καλοκαίρι μου» μέχρι το «Χορεύω» και τη «Σαϊτιά», μας ταξιδεύει στο σήμερα,     «από το 1 έως το 100» ,    τραγούδι δικό του και της Ελεάνας Βραχάλη    που μόλις κυκλοφόρησε! Έτσι, ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024. Τετάρτη 12 Ιουνίου

" Σε άλλα μονοπάτια "η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό θέατρο Επιδαύρου

   Η   Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Μικρή Επίδαυρο  Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 " Σε άλλα μονοπάτια ¨ Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, επιστρέφει στο Φεστιβάλ, μετά την εξαιρετική της συναυλία – αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη που γέμισε ασφυκτικά το Ηρώδειο το 2014. Με ακουστική διάθεση και μια μπάντα που δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση στην ατμοσφαιρική Μικρή Επίδαυρο, η χαρισματική τραγουδίστρια θα περιπλανηθεί αυτή τη φορά στους δρόμους του λαϊκού μας τραγουδιού με αφετηρία το «Μονοπάτι» του Γιώργου Μουζάκη, δίνοντας νέα πνοή σε διαλεχτά λαϊκά, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα και θα φτάσει μέχρι το σήμερα του λαϊκού μας τραγουδιού, κάνοντας και κάποιες «στάσεις» σε λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου.  Όλα αυτά με μια εξαμελή ομάδα μουσικών υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου. Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και μνήμες που γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα. Ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη Καλλιτεχνική επιμέλεια

Άννα Βίσση «Χρυσόψαρα»

    Η   Άννα Βίσση  παρουσιάζει το νέο της hit single   « Χρυσόψαρα » , με τη δημιουργική υπογραφή του   Νίκου Καρβέλα  στη μουσική και τους στίχους. Το « Χρυσόψαρα », που κυκλοφορεί από την Panik Gold, είναι ένα μοντέρνο τραγούδι, που συνδυάζει αριστοτεχνικά διαφορετικά είδη μουσικής και ερμηνείας, σε ένα «εκρηκτικό» αποτέλεσμα που συνεπαίρνει. Το « Χρυσόψαρα », με το οποίο η Άννα Βίσση συνεχίζει το σερί των επιτυχιών μετά τα « Λεκές » και « Προτιμώ ‘24 », είναι τώρα διαθέσιμο στις streaming υπηρεσίες μουσικής, ενώ πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί στο YouTube το εξίσου «εκρηκτικό» music video του. Παράλληλα, η Άννα Βίσση συνεχίζει εμφανίσεις της στο « Hotel Ερμου », για 8η συνεχόμενη σεζόν, που θα ολοκληρωθούν μ’ ένα μεγάλο closing party την Πέμπτη 30 Μαΐου, μετά από 6 μήνες απόλυτης και sold out επιτυχίας.   Βρείτε το  « Χρυσόψαρα » στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής: https://bfan.link/xrysopsara

Στο "Κατράκειο" Θέατρο Νίκαιας ο Γιάννης Χαρούλης Δευτέρα 3 Ιουνίου

   Στο "Κατράκειο" Θέατρο Νίκαιας ο Γιάννης Χαρούλης την Δευτέρα 3 Ιουνίου  Ο Γιάννης Χαρούλης για ακόμη ένα καλοκαίρι θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει υπέροχες βραδιές. Το πάθος και η φλόγα του θα φωτίσουν τα βράδια μας, σε μια γιορτή που όλοι θα θυμόμαστε. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει με τις μελωδίες του, τους στίχους του και τον ηλεκτρισμό του. Καλή αντάμωση. Μαζί του οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης – Λύρα Ορέστης Μπενέκας – Πλήκτρα Αλέκος Βουλγαρακης – Ηλεκτρική κιθάρα Γιώργος Δούσος – Πνευστά Σωτήρης Μαυρονάσιος – Τύμπανα

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής

    Ο Τεμπέλης Δράκος για άλλη μία φορά φώτισε με τα τραγούδια του τις ψυχές των μικρών και των μεγάλων θεατών που κατέκλυσαν για 4 παραστάσεις το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα δημοφιλή τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή με τις ερμηνείες των Ελένης Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ρένας Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου πότε ξεσήκωναν το κοινό και πότε το συγκινούσαν και κάθε φορά κέρδιζαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα! Αλκίνοος Ιωαννίδης Η παραμυθένια σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής εμπνεύσεως animation που συνόδευαν τα περισσότερα τραγούδια δημιούργησαν την πλέον κατάλληλη ατμόσφαιρα και τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσουμε μία από τις πιο όμορφες μουσικές παραστάσεις που απευθύνεται στους μικρούς μας, και όχι μόνο, μουσικόφιλους! Γιώργος Χατζηπιερής Ιδιαίτερο χρώμα στην παράσταση έδωσε και η παιδική χορωδία του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη. Μια χορωδία που στηρίχθηκε στην μελωδικότητα και στην ευαισθησία των πα

Κωνσταντίνος Αργυρός: Αποθέωση από 4.000 θεατές στη Βουλγαρία

    Ο   Κωνσταντίνος Αργυρός  «μάγεψε» ακόμα μία φορά εκτός συνόρων, με τη συναρπαστική του εμφάνιση στο   Μέγαρο Μουσικής στην Σόφια , όπου γνώρισε την   αποθέωση από 4.000 θεατές.   Ο καλλιτέχνης - φαινόμενο, με τις διαδοχικές no1 επιτυχίες, συνεπήρε το κοινό στο με τις δεκάδες προσωπικές επιτυχίες του, τις δυνατές ερμηνείες του και τη μοναδική ενέργειά του.   Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στο θέατρο NDK, το βράδυ της Πέμπτης  16 Μαΐου, ήταν κι άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων της Βουλγαρίας, καθώς και διασημότητες της χώρας όπως οι Gloria, Fiki, Toni και Emrah Storaro και Tita.  Αυτή την περίοδο ο Κωνσταντίνος Αργυρός προετοιμάζει το νέο του τραγούδι, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Platinum και εμφανίζεται, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «Fantasia». Παράλληλα, ανακοίνωσε τους πρώτους σταθμούς της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του,  «Diamond Tour by Coca-Cola»,  που θα χαρίσει αξέχαστες μουσικές στιγμές ανά την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Ροκ Μπαλάντα»

    Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη – «Ροκ Μπαλάντα» Δυο υπέροχες φωνές σ' ένα διαχρονικό τραγούδι Μουσική: Αντώνης Βαρδής Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος Μουσική Διασκευή: Θωμάς Κωνσταντίνου Ήταν η «συνεργασία της χρονιάς» τον περασμένο χειμώνα και οι δυο τους έκαναν μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία το περασμένο καλοκαίρι... H   «Ροκ Μπαλάντα »   του Αντώνη Βαρδή και του Βασίλη Γιαννόπουλου αποκτά νέα ζωή, χάρη στην ερμηνεία της   Ελευθερίας Αρβανιτάκη   και της  Ελεωνόρας Ζουγανέλη , σε μια μουσική διασκευή που έχει την υπογραφή του κορυφαίου μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου.  Με τη συνεργασία τους, οι δύο καλλιτέχνιδες έγιναν εξώφυλλο της editorial Spotify playlist Entehno Voices, ενώ η « Ροκ Μπαλάντα » προστέθηκε και σε ακόμα μια editorial Spotify playlist, την New Music Friday. H « Ροκ Μπαλάντα » κυκλοφορεί ως συμπαραγωγή της Panik Records και της Minos EMI, a Universal Music Company και την προσεχή Δευτέρα, 20 Μαΐου, θα δημοσιευτεί στο YouTube το music video του τραγουδιού